fbpx
Сьогодні
10:28 29 Бер 2023

Розвідка Британії: українським військовим вдалося провести успішну операцію під Бахмутом

Українським Збройним силам вдалося відтіснити окупаційні війська від однієї з ліній постачання Бахмута на Донеччині. До того ж у групі "Вагнер" спостерігаються проблеми з особовим складом.

Про це інформує Рубрика посилаючись на огляд розвідки Міноборони Великобританії у Twitter станом на 29 березня.

Британські фахівці повідомляють, що бої за Бахмут продовжуються, хоча порівняно з останніми тижнями кількість атак російських військ скоротилася.

Як наголошують у британській розвідці, одним із ключових досягнень ЗСУ стала операція з відтіснення російських бойовиків групи "Вагнера" з маршруту 0506.

Ця другорядна дорога стала важливою лінією постачання для українських захисників. Група "Вагнер" раніше знаходилася в межах кількох сотень метрів від маршруту.

Ще 26 березня російські ЗМІ заявили, що "Вагнер" узяв під повний контроль заводський комплекс АЗОМ на північ від центру Бахмута.

Аналітики ISW також зазначають, що сили ПВК "Вагнер", ймовірно, захопили промисловий комплекс АЗОМ на півночі Бахмута та продовжують просуватися вглиб міста.

"Проте цей район, ймовірно, залишається спірним, як це було протягом останніх двох тижнів", підкреслюють британські розвідники.

До того ж коли група "Вагнер" підтвердила звільнення не менше 5000 карних злочинців, брак складу перешкоджає наступальним зусиллям росії в цьому секторі, зазначають у Міноборони Британії.

Раніше британська розвідка повідомляла, що атака російських військ на місто Бахмут на Донбасі практично зупинилася. Насамперед це результат крайнього виснаження російських військ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: