fbpx
Сьогодні
11:11 29 Бер 2023

Кожен п’ятий українець вважає Зеленського та ЗСУ взірцями відповідальності, - дослідження

Фото: Bondarech/Depositphotos

Спільне дослідження Центру демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) та Gradus Research Company показало, що 23% українців вважають взірцем відповідальності Президента Володимира Зеленського, ще близько 22% – Збройні сили України.

Про це інформує Рубрика.

В опитуванні взяли участь більше тисячі респондентів віком від 18 до 60 років з усіх куточків України шляхом заповнення анкет у мобільному додатку.

В умовах війни наші громадяни шукають опору на прикладах суспільної, урядової та індивідуальної відповідальності. Це підтримує українців у часи непростих випробувань і дає надію на розбудову кращого майбутнього.

У пʼятірці лідерів: Президент В.Зеленський (22,8%), ЗСУ (21,7%), українці як нація (11,3%), головнокомандувач ЗСУ В.Залужний (8,3%) та волонтери (5,8%).

Приклад відповідальної людини

Понад 85% громадян вважають, що російське вторгнення посилило рівень відповідальності перед самими собою та державою загалом. Таким чином, абсолютна більшість визнає прогрес в обʼєднанні українців перед загрозою спільного ворога. Це, зокрема, пояснює виникнення численних волонтерських рухів та ініціатив за період повномасштабної війни. Як приклад, 75% респондентів погоджуються, що основним вчинком відповідального громадянина зараз є донати на ЗСУ.

До того ж українці позитивно оцінюють рівень відповідальності суспільства загалом: 63% респондентів погоджуються, що воно є свідомим. Зважаючи на таку динаміку, можна прогнозувати й подальше зростання самодисципліни окремих громадян і соціуму загалом.

Як_вплинуло_повномасштабне_вторгнення

"91% опитаних вважає, що індивідуальна відповідальність впливає на суспільство загалом. Ми вважаємо цей факт запорукою щасливого майбутнього українців, адже громадянам важлива доля їхньої держави. З такими уявленнями про відповідальність вони готові на індивідуальному рівні сумлінно працювати та докладати всіх зусиль задля покращення життя всієї країни", — зауважила Олеся Холопік, директорка ЦЕДЕМ.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: