fbpx
Сьогодні
08:35 28 Бер 2023

Генштаб: ЗСУ відбили 62 атаки на 4 напрямках фронту та уразили артилерійський підрозділ ворога

Фото: Телеграм/ 10-та ОГШБр ️

Минулої доби, 27 березня, українські Сили оборони відбили 62 атаки російської армії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, а також уразили ворожий артилерійський підрозділ на вогневій позиції.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генштабу ЗСУ.

Успіхи українських військових

У військовому командуванні розповіли, що завдяки професійним і злагодженим діям, протягом минулої доби, підрозділи Сил оборони України відбито 62 атаки противника на зазначених напрямках.

Окрім того, авіація Сил оборони за минулу добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу окупантів, а також один – по зенітно-ракетному комплексу.

Також протягом минулої доби захисники збили 5 ворожих розвідувальних БпЛА різних типів.

Тим часом підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 пункти управління, а також район зосередження живої сили противника, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, склад боєприпасів, склад пально-мастильних матеріалів та ще дві важливих цілі окупантів.

Атаки російської армії

У Генштабі наголосили, що протягом минулої доби противник завдав 24 авіаційних та 12 ракетних ударів, здійснив 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Також 27 березня внаслідок ракетного удару по інфраструктурі міста Слов'янськ Донецької області постраждали цивільні люди, є загиблі. Пошкоджено багатоповерхові та приватні будинки.

Крім того, у місті Берислав на Херсонщині від авіаційного удару противника постраждав цивільний об'єкт.

У штабі повідомляють, що протягом минулої доби ворог здійснив обстріли по районах населених пунктів:

  • Блешня Чернігівської області;
  • Баранівка, Товстодубове, Студенок, Голишівське, Стукалівка, Волфине, Тур'я, Майське, Мезенівка та Попівка Сумської області,
  • райони населених пунктів на Харківщині – Тимофіївка, Красне, Устинівка та Чорне.

Ситуація на напрямках фронту

Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Найзапекліші бої тривають за Бахмут, Авдіївку та Мар'їнку.

  • На Куп'янському та Лиманському напрямку протягом минулої доби ворог вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Крохмальне, Кремінна, Кузьмине, Білогорівка, Верхньокамянське та Берестове.

Здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Кам'янка, Колодязне, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Куп'янськ Харківської області; Стельмахівка, Новоселівське, Невське і Білогорівка – Луганської, а також Терни, Сіверськ, Спірне та Виїмка на Донеччині.

  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмові дії міста Бахмут, яке утримують наші захисники, а також в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Богданівка, Іванівське та Озарянівка. Обстріляв Васюківку, Григорівку, Міньківку, Оріхово-Василівку, Новомаркове, Бахмут, Предтечине, Курдюмівку, Озарянівку, Дружбу та Майорськ Донецької області.
  • На Авдіївському та Мар'їнському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Невельське та Мар'їнка. Застосував аерозольні "сльозогінні" гранати нелетальної дії в районах населених пунктів Новокалинове, Ласточкине, Первомайське та Мар'їнка. Здійснив обстріли більш ніж 10 населених пунктів. Серед них – Новокалинове, Красногорівка, Степове, Авдіївка, Тоненьке, Сєверне, Первомайське, Невельське, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог здійснив обстріли по районах населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка та Времівка на Донеччині.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Здійснив обстріли населених пунктів Вільне Поле, Новосілка, Новопіль Донецької області; Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Білогір'я, Новоданилівка Запорізької області та Херсон, Козацьке та Антонівка.

Як писала Рубрика, у ніч на 28 березня українські захисники знищили 14 дронів "Шахед" із 15 запущених російськими військами.

Окрім того, з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку понад 171 700 вояк, лише за минулу добу майже 600 загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: