fbpx
Сьогодні
19:24 26 Бер 2023

Ліван через рішення влади фактично опинився у двох часових поясах одночасно: що відомо

Уряд Лівану останньої миті ухвалив рішення перенести перехід на літній час. Через те, що до рішення влади дослухалися не всі, країна фактично опинилася у двох часових поясах.

Про це пише The Guardian, повідомляє Рубрика.

Так, влада країни останньої миті відклала перехід на літній час до закінчення священного для мусульман місяця Рамадан, який цього року триватиме до 21 квітня. Зазвичай у країні переводили годинники в останній місяць березня.

Причину свого рішення уряд не назвав. Але в місцевих ЗМІ з'явилося відео, на якому спікер парламенту Набіх Беррі просить прем'єр-міністра відкласти перехід на літній час, щоб мусульмани могли закінчувати піст на годину раніше.

Проте деякі установи відмовилися виконувати нововведення уряду й перевели годинники вже зараз. Ідеться насамперед про приватні організації: телеканали, школи та підприємства.

Співробітниця японської неурядової організації Харука Наіто, яка мешкає в Бейруті, розповіла, що через проблеми з часовими поясами їй доведеться бути у двох місцях одночасно: "У мене була призначена зустріч на 8 ранку і заняття на 9 ранку, тепер вони проходитимуть одночасно".

Також у країні почалися релігійні дискусії через рішення уряду. Багато християнських політиків і установ, зокрема найбільша християнська церква у країні, Маронітська церква, відкинули рішення влади. Це призвело до жартів про "мусульманський час" та "християнський час".

Водночас деякі мусульмани теж не підтримали уряд, заявивши, що піст повинен починатися на світанку й закінчуватися на заході сонця незалежно від часового поясу.

Також були люди, які називали суперечки щодо переведення годинників відволіканням від глибоких економічних проблем країни.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: