fbpx
Сьогодні
08:52 24 Бер 2023

Лубінець обговорив із помічницею Генсека ООН екологічні загрози через дії рф в Україні

English version here

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець обговорив із помічницею Генерального секретаря ООН та директоркою Кризового бюро Програми розвитку ООН (ПРООН) Асако Окай загрози навколишньому середовищу через дії рф в Україні.

Про результати зустрічі омбудсмен повідомив у Телеграмі.

"Наголосив на проблемі загрози навколишньому середовищу. Адже через зниження рівня води у Каховському водосховищі внаслідок дій країни-агресора підвищується ризик аварії на Запорізькій АЕС. Окрім того, населені пункти, де Каховське водосховище є джерелом питного водопостачання, через дії росіян можуть опинитися без води", – підкреслив Лубінець.

Омбудсмен зазначив, що під час зустрічі було обговорено порушення росіянами права на належні умови проживання та спровоковані проблеми у сфері бізнесу і прав дитини. Також він ознайомив Окай та її делегацію із структурою Офісу уповноваженого та окреслив межі його діяльності.

"Помічниця Генерального секретаря ООН Асако Окай запевнила, що Україна й надалі отримуватиме допомогу та підтримку від світу", – наголосив Лубінець.

Рубрика:
Екологія Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: