fbpx
Сьогодні
Відео 15:31 22 Бер 2023

Ветеран запустив івентпаб та забезпечив роботою переселенців з Маріуполя: як працює це рішення

English version here

Фото: facebook

Після служби ветеран російсько-української війни Андрій Сарвіра запустив ресторан із пивоварнею. З початком повномасштабного вторгнення заклад колишнього десантника перетворився на волонтерський хаб, а сьогодні First Wave забезпечує роботою переселенців із Маріуполя.

Як пише Рубрика, про це розповідає ШоТам.

У чому проблема?

Через російську повномасштабну агресію сотні тисяч українців залишилися не тільки без даху над головою, але і без роботи та без коштів для проживання.

Яке рішення?

Андрій Сарвіра у 2015 році пішов добровольцем до 81 окремої десантно-штурмової бригади. Чоловік виконував бойові завдання в районах Попасної та Водяного, а після демобілізації здійснив давню мрію – відкрив піцерію. Поступово заклад розширився та перетворився на повноцінний ресторан із власною пивоварнею.

З початком повномасштабного вторгнення проєкт ветерана перетворився на волонтерський хаб. Команда безкоштовно годувала переселенців, військових та всіх, хто опинився в біді.

Як це працює?

Сьогодні ж Андрій наважився на відновлення роботи: аби підтримати економіку України та забезпечити робочими місцями переселенців.

"За минулий рік ресторан був і волонтерським хабом, і безкоштовною їдальнею. Нині ми знову запрошуємо гостей на квізи та смачне пиво, щоб підтримати економіку держави та надати робочі місця. Зараз цю славну традицію продовжують переселенці з Маріуполя. Це люди, які намагаються побудувати нове життя", – ділиться засновник First Wave Андрій Сарвіра.

Повернути івентпаб до життя Андрієві допомагає Український ветеранський фонд.

"Завдяки гранту "ВАРТО" ми вже придбали сцену, музичне обладнання та інше. І плануємо найближчим часом докупити обладнання на кухню. Звичайно, раджу всім ветеранам також звертатися і пробуватися в різних грантах, зокрема і у "ВАРТО". Я знаю багатьох людей, у яких це вийшло. Вони розвивають свій бізнес завдяки цим грошам, тому спробувати, звичайно, потрібно", – запевняє Андрій Сарвіра.

Довідка

На Одещині  ветеран російсько-української війни Олександр Рубан облаштовує унікальний енергонезалежний шелтер, аби військові та переселенці могли дозволити собі орендувати житло біля моря за доступною ціною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: