fbpx
Сьогодні
14:38 22 Бер 2023

Лукашенко пригрозив, що рф передасть Білорусі ядерні боєприпаси у відповідь на британські для України

Російська федерація може передати білорусі ядерні боєприпаси у разі постачання до України снарядів зі збідненим ураном з Великої Британії.

Про це заявив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, повідомляє БЕЛТА.

Білоруський лідер наголосив, що росія може передати білорусі "боєприпаси зі справжнім ураном" у відповідь на постачання Україні британських снарядів зі збідненим ураном.

"Тоді Росія поставить нам боєприпаси зі справжнім ураном. Якщо вони божевільні, то вони цьому процесу дадуть поштовх. Ось найстрашніше і найнебезпечніше. Тому від божевілля треба трішки відходити убік", підкреслив Лукашенко.

Самопроголошений президент попередив, що якщо ці боєприпаси будуть використані, то відповідь росії буде страшною.

"Щойно ці боєприпаси вибухнуть на позиціях військ Росії, ви побачите: відповідь буде страшним для всієї планети уроком. У Росії не тільки збіднений уран, ви це чудово знаєте", – розповів Лукашенко.

Нагадаємо, що 21 березня заступниця міністра оборони Великої Британії Аннабель Голді повідомила, що країна, окрім танків, надасть Україні снаряди, що містять збіднений уран.

В уряді рф заявили, що дії Лондона підривають стратегічну стабільність у всьому світі, а путін ствердив, буцімто "Захід вирішив воювати з Росією до останнього українця не на словах, а на ділі".

У міністерстві оборони Сполученого Королівства ствердили, що путін вдається до навмисної дезінформації. Він публічно критикує рішення відправити в Україну боєприпаси зі збідненим ураном.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: