fbpx
Сьогодні
12:33 22 Бер 2023

Росія поширює дезінформацію про снаряди зі збідненим ураном для України: у Британії відреагували

English version here

Фото: STAN HONDA/AFP

У міністерстві оборони Великобританії наголосили, що це снаряди зі збідненим ураном це стандартне озброєння, яке не має нічого спільного з ядерною зброєю.

Про це повідомляє видання Sky News.

У британському відомстві також підкреслили, що країна-агресорка навмисно намагається дезінформувати суспільство про британські снаряди зі збідненим ураном для України.

Путін публічно критикує рішення Британії відправити в Україну такі боєприпаси.

Російський диктатор видав, що Москва "відреагує", якщо Великобританія зробить цей крок. Російський лідер запевняє громадян рф, що такі дії Британії нібито означають перехід Заходу на постачання Україні зброї, яка містить ядерні компоненти.

Міноборони Великобританії підтвердило, що направить в Україну снаряди зі збідненим ураном. При цьому додавши, що британська армія використала цей матеріал у своїх снарядах десятиліттями.

"Це стандартний компонент, який не має жодного стосунку до ядерної зброї чи подібним можливостям. Росія знає про це, але навмисно намагається дезінформувати", наголосили у заяві міноборони.

Також у британському оборонному відомстві додали, що такі снаряди є високоефективними для ураження сучасних танків та бронетехніки.

При цьому наукові дослідження показують, що будь-який вплив на здоров'я людей та навколишнє середовище від використання боєприпасів із збідненим ураном буде низьким.

Нагадаємо, 21 березня Великобританія оголосила про намір передати Україні танкові снаряди зі збідненим ураном. Вони краще пробивають сучасну броню і стануть справжнім жахом для російських окупантів.

Після цього російський міністр закордонних справ сергій лавров прокоментував інформацію про постачання снарядів. І у своїй звичній формі звинуватив Захід нібито в ескалації війни, яку розв'язала росія.

Нагадаємо, що інформація щодо надання Україні боєприпасів із збідненим ураном з'явилася на сайті британського парламенту.

У росії після цього заявили, що розцінюватимуть використання таких боєприпасів в Україні як "брудну бомбу".

Як писала Рубрика, раніше Велика Британія оголошувала, що передасть Силам оборони України 14 танків Challenger 2, але згодом вирішила збільшити цю кількість удвічі – до 28 одиниць.

Сталося це після візиту президента Володимира Зеленського до Лондона, що відбувся 8 лютого 2023 року;

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що Challenger 2 можуть прибути в Україну цієї весни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: