fbpx
Сьогодні
15:47 18 Бер 2023

Перша з регіонів: у Миколаївській області розпочали гуманітарне розмінування фермерських земель

English version here

У Миколаївській області розпочали пріоритетне розмінування сільськогосподарських земель. До регіону залучили значні сили зі складу інженерно-саперних підрозділів ЗСУ, піротехнічних підрозділів ДСНС  та іноземних операторів.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Зазначають, що Миколаївська область стала першим регіоном, де розпочалося таке гуманітарне розмінування.

У відомстві розповіли, що від Міноборони в області працює 11 груп розмінування. А вже з наступного тижня до них долучаться ще 9 груп. Від ДСНС в регіоні працюють 7 груп.

Аналіз темпів робіт у Миколаївській області, потреб та питань, що виникають під час обстеження та очищення території, допоможе оптимізувати процес розмінування сільгоспземель і в інших областях.

За попередніми оцінками, в дев'яти областях України (Дніпропетровська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська та Черкаська) потребують обстеження та, за необхідності, розмінування (гуманітарного розмінування) понад 470 854 га земель сільгосппризначення.

Відтак, як наголосили у Мінекономіки, за результатами проведення нетехнічного чи технічного обстеження територія, що потребує гуманітарного розмінування, може суттєво скоротитися.

Як підкреслили у міністерстві, передбачають, що першочергово заходи з обстеження та розмінування здійснюватимуться в регіонах, де проблема забруднення територій є найбільш актуальною.

Відповідно очищення сільськогосподарських угідь будуть найбільш економічно обґрунтованим.

Нагадаємо, очільник МВС Ігор Клименко заявив, що Україні бракує важкої техніки для розмінування територій.

Території, забруднені мінами та вибуховими речовинами в Україні, можуть бути завбільшки як Велика Британія, вважає Міжнародна організація з розмінування HALO Trust.

Як писала Рубрика, миколаївська компанія "Нібулон" розвиватиме новий нетиповий для себе напрям діяльності, вона стане оператором з розмінування територій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: