fbpx
Сьогодні
Фото 11:56 16 Бер 2023

75 мінометних мін: на Бучанщині місцеві жителі знайшли сховок з російськими боєприпасами

Фото: Телеграм/ ANDRII NEBYTOV

На Київщині у Бучанському районі громадяни виявили ящик із російськими боєприпасами, зокрема мінометними мінами типу М-6, які російські загарбники залишили при відступі від столиці.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram керівника поліції Київської області Андрія Нєбитова.

"75 мінометних мін типу М-6: На колишніх ворожих позиціях у Бучанському районі місцеві жителі знайшли ящик із боєприпасами.

Фото: Телеграм/ ANDRII NEBYTOV

Вибухотехніки Київщини оглянули небезпечну знахідку та виявили 3 цинки (цинкових ящики – ред.) з підривачами до мінометних мін типу М-6″, повідомив очільник поліції області.

Фото: Телеграм/ ANDRII NEBYTOV

Нєбитов подякував місцевим жителям за своєчасне повідомлення про небезпеку.

Окрім того, очільник обласної поліції також закликав у разі виявлення підозрілих предметів одразу повідомляти на спецлінію "102".

Як писала Рубрика, території, забруднені мінами та вибуховими речовинами в Україні, можуть бути завбільшки як Велика Британія, вважає Міжнародна організація з розмінування HALO Trust.

Зазначають, що хоча російські війська, які раніше захопили багато полів на півдні України, вже давно пішли, вони залишили після себе колосальну кількість вибухових речовин. Деякі з них просто покинуті, а інші – закладені як пастки.

Українські сапери мають обстежити й знешкодити тисячі мін і нерозірваних боєприпасів, перш ніж можна буде використовувати деякі сільськогосподарські угіддя.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: