fbpx
Сьогодні
15:57 12 Бер 2023

NYT: забруднені вибухівками українські землі можуть сягати за розмірами території Британії

Фото: The New York Times

Території, забруднені мінами та вибуховими речовинами в Україні, можуть бути завбільшки як Велика Британія, вважає Міжнародна організація з розмінування HALO Trust.

Про це пише The New York Times.

Зазначають, що хоча російські війська, які раніше захопили багато полів на півдні України, вже давно пішли, вони залишили після себе колосальну кількість вибухових речовин. Деякі з них просто покинуті, а інші – закладені як пастки.

Українські сапери мають обстежити й знешкодити тисячі мін і нерозірваних боєприпасів, перш ніж можна буде використовувати деякі сільськогосподарські угіддя.

Фото: The New York Times

Особливо гостро ця проблема постала в Херсонській області.

Окрім того, значна частина звільненої території залишається в зоні досяжності російської артилерії, яка щодня здійснює обстріли. Зокрема й касетними боєприпасами, які можуть розкидати нерозірвані бомби на великій території.

За даними HALO, почерпнутими з відкритих джерел, від початку повномасштабної війни внаслідок нещасних випадків, пов'язаних з мінами, загинуло близько 200 цивільних осіб, сотні – поранено. Хоча ці цифри можуть бути значно занижені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: