fbpx
Сьогодні
Фото 21:14 17 Бер 2023

Міжнародна федерація фехтування заборонила символіку України на етапі Гран-прі заради рф

English version here

Фото: Ольга Харлан (instagram)

На гран-прі у Південній Кореї, де спортсмени мають визначити найсильніших у суперництві на рапірах, Міжнародна федерація фехтування (FIE) заборонила українську символіку. Зокрема представникам Сполучених Штатів Америки не дозволили вийти на доріжку з екіпіровкою із синьо-жовтими кольорами.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram розповіла уславлена українська чемпіонка Ольга Харлан.

Вона зазначила, що американські спортсмени виступають категорично проти рішення FIE відновити росію у своїх турнірах, а також підтримують нашу країну.

Спортсменам із США заборонили підтримувати Україну

Фото: Спортсменам із США заборонили підтримувати Україну (instagram)

"Сьогодні в Південній Кореї на Гран-Прі з фехтування на рапірах збірна США одягла пов'язки у кольорах прапора України на руку як знак незгоди з участю росіян у змаганнях. FIE змусило їх зняти пов'язки та заборонило будь-які українські символи на формі. Це неприйнятно, розплющте очі. Ніхто не згоден!" – повідомляли Харлан.

США підтримали Україну

Фото: США підтримали Україну (instagram)

Американська федерація фехтування (USA Fencing) повністю підтримала своїх спортсменів та Україну.

"USA Fencing від щирого серця підтримує наших фехтувальників, які вирішили наочно продемонструвати свою солідарність з Україною. Ми віримо в силу спорту об'єднувати людей та звертати увагу на важливі світові проблеми. Ми разом з Україною", – йдеться у заяві.

Довідка

Раніше Харлан назвала чиновників FIE егоїстами, а Яна Шемякіна пояснила повернення росії тим, що представники FIE сидять на зарплаті російських олігархів.

Зазначимо, що після повномасштабного вторгнення рф в Україну пост президента FIE був змушений залишити російський олігарх Алішер Усманов. А президента Олімпійського комітету росії (ОКР) Станіслава Позднякова усунули з посади голови Європейської Конфедерації фехтування.

Як повідомляли ЗМІ, перший віце-президент Федерації фехтування росії (ФФР) Олег Лавричев вкотре побував на окупованій території України, а також позував із символом агресії "Z" разом із військовими із рф.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: