fbpx
Сьогодні
19:08 17 Бер 2023

Генштаб: на окупованих територіях російські загарбники збільшують кількість катівень

English version here

Фото: Офіс Генерального прокурора

На тимчасово захоплених територіях України російські військові за активної підтримки місцевих колаборантів збільшують кількість катівень.

Про це пише Рубрика з посиланням на зведення Генерального штабу Збройних сил України станом на 18:00 п'ятниці, 17 березня.

"Новостворену катівню помічено в південно-східній частині Енергодара Запорізької області. Там піддаються жорстоким тортурам громадяни з проукраїнськими поглядами, а також ті, хто не бажає виконувати вимоги місцевої окупаційної так званої влади", — ідеться в повідомленні.

Зазначається, що авіація Сил оборони України за добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки російських загарбників.

Війська російської федерації протягом доби здійснили 19 авіаційних ударів і 26 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Рівень ракетної загрози залишається високим по всій території України.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках, за інформацією Генштабу, в оперативній обстановці суттєвих змін не відбулося. росіяни продовжують здійснювати інженерне обладнання місцевості в прикордонних районах Брянської та Курської областей, на території Бєлгородської області тримають угруповання військ для проведення демонстративних дій і недопущення перекидання підрозділів Сил оборони на інші напрямки. Протягом доби російська армія завдавала ударів по районах Старикового, Волфиного й Соляників Сумської області, а також Стрілечої, Глибокої, Стариці, Вовчанська, Колодязного, Красного Першого, Кутьківки, Дворічної, Западного і Тернової Харківської області.
  • На Куп'янському та Лиманському напрямках загарбники безуспішно намагалися прорвати оборону українських військ. Вкотре артилерійських ударів ворога зазнала низка населених пунктів уздовж лінії бойового зіткнення, а саме: Веселе, Гряниківка, Вільшана, Крохмальне, Берестове, Діброва й Андріївка Харківської області, Новоєгорівка, Невське й Білогорівка Луганської області. У напрямку Гряниківки, Верхньокам'янського і Спірного війська рф намагалися наступати, однак успіхів не досягли.
  • На Бахмутському напрямку росіяни не полишають спроб захопити місто Бахмут, де тривають постійні позиційні бої. Українські захисники відбили ворожі атаки в районах Кліщівки й Іванівського. Від ударів російської армії потерпали, зокрема, Міньківка, Оріхово-Василівка, Залізнянське, Васюківка, Бахмут, Григорівка, Іванівське, Озарянівка й Олександро-Шультине Донецької області.
  • На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках війська рф здійснили безуспішні наступальні дії в напрямку Кам'янки, Невельського, Авдіївки і Мар'їнки Донецької області. Ворожих обстрілів зазнала низка населених пунктів, серед них — Кам'янка, Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Георгіївка, Максимільянівка, Мар'їнка, Вугледар, Велика Новосілка й Золота Нива Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках російські війська ведуть оборону. Під ворожими ударами опинилися, зокрема, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Білогір'я, Мала Токмачка, Новоандріївка, Малі Щербаки і Кам'янське Запорізької області, Времівка Донецької області та Добра Надія Дніпропетровської області. Від російських обстрілів також потерпали Дудчани, Качкарівка, Веселе, Козацьке, Іванівка, Микільське, Дніпровське, Херсон, Берегове Велетенське й Кізомис Херсонської області.

Встановлено, що в тимчасово окупованому Сватовому Луганської області в одній із будівель у східній частині міста російські загарбники облаштували новий шпиталь. Станом на цей час там перебуває близько 30 важкопоранених військових рф, завезених туди протягом останніх двох діб.

Загалом відзначається збільшення кількості важкопоранених російських військових: кількість евакуаційних рейсів на територію росії збільшилася з двох до трьох на тиждень. До обслуговування поранених залучають місцевих жителів, які мають хоч якусь медичну освіту.

Довідка

Станом на 17 березня у ході повномасштабної війни Сили оборони знищили вже близько 163 тисяч 320 російських військових, 3506 ворожих танків, 6823 бойові броньовані машини, 2552 артсистеми, 2145 безпілотників та сотні одиниць іншої техніки рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: