fbpx
Сьогодні
20:13 16 Бер 2023

Кірбі анонсував, що США можуть найближчими днями оголосити новий пакет допомоги для України

English version here

Фото: Getty Images

Координатор Ради національної безпеки Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі повідомив, що вже найближчими днями Сполучені Штати можуть оголосити новий пакет військової допомоги для України.

Про це інформують "Укрінформ" та українська служба "Голосу Америки".

Він заявив, що підтримка України з боку США "не має рівних у всьому світі з погляду того, які можливості та які суми погодилися надати" та запевнив, що Сполучені Штати зберігатимуть рішучість допомагати Україні й надалі.

Довідка

15 березня відбулося десяте засідання Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн"). Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що наразі країни зосереджуються на координації довгострокової допомоги та забезпеченні можливостей України перед контрнаступом навесні.

Він повідомив, що коаліція країн, які передають танки Leopard, продовжує зростати — 9 країн наразі зобов'язалися надати понад 150 танків. Також продовжує збільшуватися кількість країн, які надають системи ППО.

За результатами "Рамштайну-10" Швеція заявила про намір постачити 10 танків Leopard. А Канада зголосилася передати Україні боєприпаси до артилерії та ППО.

Польща оголосила, що найближчими днями зможе відправити чотири МіГи-29. Естонія передає снайперську зброю та обладнання для спецназу. Німеччина передає артилерійські снаряди і боєприпаси для MARS II, а також обіцяє снаряди для IRIS-T. Литва — боєприпаси калібру 155 мм та транспорт. Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню 15 березня заявив, що до України "щойно прибули" обіцяні бойові броньовані машини AMX-10 RC.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс і його члени працюють над тим, щоб передати Україні більше ППО, бронетехніки та боєприпасі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: