fbpx
Сьогодні
21:37 15 Бер 2023

Міністр оборони США підбив підсумки "Рамштайну-10"

Фото: Georgi Paleykov/NurPhoto

Міністр оборони США Ллойд Остін високо оцінює результати десятої зустрічі Контактної групи з питань оборони України, яка зібрала близько 50 країн.

Про це він заявив на пресконференції у Пентагоні за підсумками обговорень у середу, передає Укрінформ.

«Ми щойно завершили нашу десяту, дуже успішну зустріч Контактної групи з питань оборони України», – зауважив глава оборонного відомства США.

Він підкреслив, що союзники й партнери, які представляють країни з усього світу, «підтвердили спільну єдність і рішучість у підтримці боротьби України за свободу».

Остін також високо оцінив «чіткі меседжі» з боку міністра оборони України щодо наступних кроків у протидії російській агресії, що, за словами глави Пентагону, підкреслює «невідкладність» міжнародної підтримки України.

«Україна не може гаяти часу. І сьогодні я чітко почув, що наші колеги-члени Контактної групи також усвідомлюють необхідність швидко та в повній мірі виконати наші зобов'язання», – наголосив міністр оборони США.

За його словами, це включає доставку бронетехніки на поле бою, проведення навчань для українських військових, забезпечення ЗСУ запчастинами й технічним обслуговуванням переданих систем.

«Ми продовжимо шукати можливості для нових внесків, і сьогодні ми почули новини про наш прогрес і деякі важливі нові зобов'язання», – зауважив Остін.

Так, за його словами, Швеція оголосила, що надасть Україні 10 танків Leopard і ключові компоненти ППО. Норвегія співпрацює зі США, щоб передати Україні системи NASAMS. Нідерланди ініціюють нові контракти, щоб забезпечити надходження нової зброї на поле бою в Україні. Крім того, Словенія оголосила про внесок, який допоможе «задовольнити кілька пріоритетних потреб України, включно з бронетехнікою».

Глава Пентагону підкреслив, що це матиме вирішальне значення для боротьби України за суверенітет. Однак, на його переконання, для того, щоб Україна могла захистити свою суверенну територію та власних громадян у довгостроковій перспективі, потрібно продовжувати ці зусилля.

Тому, продовжив Остін, міжнародна коаліція допомагатиме Україні танками, БМП та іншою бронетехнікою, проведенням навчань для українських військових на нових зразках озброєнь.

Довідка

Десяте засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» пройшло в середу в онлайн-форматі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: