fbpx
Сьогодні
12:10 15 Бер 2023

Спільні військово-морські навчання розпочали Китай, Іран й росія: есмінець з ракетами КНР вже в дорозі

Фото: Associated Press

У середу, 15 березня, в Оманській затоці розпочали спільні військово-морські навчання Китай, Іран та росія. Вони триватимуть до 19 березня.

Про це повідомляє Міноборони КНР, пише Рубрика.

Ці навчання мають назву "Пояс морської безпеки-2023". У межах навчань мають намір "поглибити практичне співробітництво між ВМС країн-учасниць".

Китай, як вказується, вже направив есмінець з керованими ракетами Nanning для участі в навчаннях.

"Відповідно до домовленостей військових Росії, Китаю, Ірану та інших країн, військово-морські сили Китаю, Ірану, Росії та інших країн від 15 до 19 березня проведуть спільні військово-морські навчання "Пояс морської безпеки-2023″ в Оманській затоці" , – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що нові навчання були розроблені на основі попередніх китайсько-ірансько-російських спільних морських навчань, проведених у 2019 і 2022 роках.

Довідка

Нагадаємо, російська армія проводить радіолокаційні навчання в Калінінградській області, росії. Для спостереження за небом солдати путіна використовують потужні радіолокаційні станції "Гамма" і "Небо". Останній наразі є одним з найпотужніших російських переносних радарів. Його радіус дії сягає 500 км. Завдяки йому намагаються "підглянути" за небом над 7 країнами – Білорусі, Естонії, Литви, Латвії, Німеччини, Польщі та Швеції.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: