fbpx
Сьогодні
13:07 15 Бер 2023

Правоохоронці затримали ексспівробітника СБУ: закликав колег до дезертирства

Служба безпеки України викрила колишнього співробітника одного зі своїх структурних підрозділів. Він здійснював підривну діяльність на користь росії та схиляв до дезертирства українських військових. Колаборант затриманий, йому оголошена підозра.

Про це повідомляє СБУ, пише Рубрика.

Встановлено, що напередодні повномасштабного вторгнення рф в Україну чоловік звільнився зі служби та виїхав до однієї з країн Європейського Союзу. Звідти він телефонував колишнім колегам та закликав їх дезертирувати з Києва, обіцяючи, що в такому разі з ними "все буде добре". У випадку відмови – погрожував "злити" їхні персональні дані представникам російських спецслужб.

Також зловмисник намірювався передати ворогу відомості про хід мобілізаційних заходів і місця дислокації окремих підрозділів Сил оборони. Відповідну інформацію намагався випитати в співробітників СБУ.

У березні 2023 року фігурант перетнув державний кордон України, де був одразу затриманий.

На підставі зібраних доказів експрацівнику СБУ оголошена підозра за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1.ст. 14, ч. 1 ст. 111 (готування до злочину, державна зрада), ч. 2. ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 408 (замах на вчинення злочину, підбурювання, дезертирство).

Зловмиснику обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває з'ясування всіх деталей протиправної діяльності.

Довідка

Минулого тижня підозру оголосили співробітниці Управління Служби безпеки України у Волинській області. Фігурантці інкриміноване виправдовування російської агресії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: