fbpx
Сьогодні
Фото 11:27 14 Бер 2023

15 років за ґратами: суд визнав винним у держзраді експроректора одного зі столичних медичних вишів

Колишнього проректора одного з вищих медичних закладів освіти столиці суд визнав винним у державній зразі та призначив йому 15 років ув'язнення. За виконання певних завдань загарбники пообіцяли агенту фсб посаду "заступника міністра" в тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомляє Служба безпеки України, пише Рубрика.

Силовики встановили, що після звільнення у 2020 році чоловік переїхав до тимчасово окупованого Криму, де його завербувала ФСБ. За місяць до початку повномасштабного вторгнення він повернувся до Києва для виконання завдань від російської спецслужби.

Фото: СБУ

Агент фсб збирав інформацію про військовослужбовців ЗСУ, які перебували на стаціонарному лікуванні у військових госпіталях та лікарнях Київщини.

Окрім цього, він знайомився з українськими та іноземними науковцями, щоб завербувати їх до агентурного апарату фсб. Пошук "потрібних зв'язків" чоловік здійснював через своїх колишніх колег по роботі та випускників вишу під приводом підготовки дисертації.

Фото: СБУ

У разі успішного виконання завдань російська спецслужба "гарантувала" своєму агенту призначення "заступником міністра охорони здоров'я" окупаційної адміністрації півострова Крим.

Фото: СБУ

Проте в травні 2022 року СБУ затримала чоловіка на спробі передати агентурну інформацію росіянам.

Фото: СБУ

Суд визнав його винним у державній зраді та призначив покарання у вигляді 15 років ув'язнення.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: