fbpx
Сьогодні
16:27 15 Бер 2023

Київ потрапив у топ-30 столиць світу за якістю повітря

English version here

Згідно зі щорічним рейтингом IQAir World Air Quality Report, Київ увійшов у топ-30 столиць світу за якістю атмосферного повітря у 2022 році.

Про це повідомляє КМДА.

Зазначається, що опинившись між Мадридом та Токіо, Київ посів 26 місце рейтингу, потрапивши до так званої «зеленої» зони.

Також відомо, що столиця України отримала особливу відзнаку як місто, яке попри повномасштабну війну розбудовує систему моніторингу повітря та докладає зусиль для покращення екологічної ситуації.

"Безумовно, на наші позиції в цьогорічному рейтингу вплинуло введення воєнного стану в Україні, зменшення кількості транспорту та інтенсивності роботи підприємств у столиці. Однак, не менш важливим є те, що завдяки нашій активній позиції з 2022 року компанія IQAir отримує інформацію про стан повітря у Києві безпосередньо від міської системи моніторингу", – зазначив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

Повідомляється, що концентрація пилу фракції PM 2.5 у Києві знизилася на 50%, якщо порівнювати з 2021 роком.

Довідка

IQAir World Air Quality Report – щорічний рейтинг, який складає міжнародна компанія IQAir з 2018 року. У цьогорічному звіті представлені дані про якість повітря за показником пилу фракції PM 2,5 із 7323 міст світу. Дані, використані у звіті, були зібрані з понад 30 000 станцій моніторингу якості повітря, включно із міською системою моніторингу Києва.

Рубрика:
Екологія Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: