fbpx
Сьогодні
14:56 11 Бер 2023

Наєв запевнив, що в українських Збройних силах вдалося підготувати сильну школу командирів

Із 2014 року в Збройних силах України вдалося підготувати сильну школу командирів, починаючи від нижчої ланки й до вищого військового керівництва.

Про це сказав командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв'ю АрміяInform.

Генерал-лейтенант зазначив, що загалом, починаючи з 2014 року в українській армії почала створюватися нова система підготовки. Багато уваги приділялося вмінню командирів усіх рівнів самостійно ухвалювати рішення.

"Було організовано проведення батальйонних тактичних навчань із бойовою стрільбою, запроваджено систему бригадних тактичних навчань.

Навчання проводилися в умовах, максимально наближених до бойових, з урахуванням поточної ситуації на фронті. Усе – на основі стандартів, ухвалених у країнах-членах НАТО", пояснив Наєв.

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ наголосив, що на перший план вийшло вміння воювати не кількістю, а якістю; не числом, а вмінням.

Генерал-лейтенант також підкреслив, що найголовніше, на відміну від радянської школи, де підлеглим ставлять завдання виконати наказ за будь-яку ціну – у Збройних силах України командир має право сам ухвалювати рішення під час бою, залежно від ситуації, що склалася. При умові, якщо його рішення не ставить під загрозу виконання основного завдання.

Окрім того, зі слів Наєва, у рамках командирської підготовки навчали:

  • пошуку нових нестандартних рішень,
  • вмінню мислити творчо,
  • проявляти розумну ініціативу,
  • обґрунтовано ухвалювати управлінські рішення,
  • і найголовніше – нести персональну відповідальність за ці рішення.

"За цей час вдалося підготувати сильну українську школу командирів: від командирів відділень – до вищого військового керівництва. Мобільність і висока мотивація, винахідливість і вміння своєчасно ухвалювати рішення стали одним із ключових факторів, які засвідчили успішність школи командирів ЗСУ", – наголосив командувач Об'єднаних сил ЗС.

Генерал-лейтенант додав, що у 2022 році українські генерали й офіцери зустріли ворога вже підготовленими до ведення широкомасштабних бойових дій.

Як писала Рубрика, командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що українські захисники донецького міста-фортеці Бахмута тримають східний фронт, щоб виграти час для накопичення резервів та початку весняного контрнаступу.

Зазначимо, що українські Сили оборони з 24 лютого 2022 року по 11 березня 2023 ліквідували близько 158 тисяч російських агресорів, за минулу добу – 1010 осіб.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: