fbpx
Сьогодні
Фото, відео 13:44 11 Бер 2023

Оборонці Бахмута показали як рятують побратимів: по коліна в багнюці й під обстрілами

У Донецькій області під постійними обстрілами російських військ українські оборонці Бахмута у надзвичайно складних умовах рятують поранених побратимів та продовжують утримувати оборону міста.

Про це повідомляє 205-й батальйон Територіальної оборони

Українські захисники, ризикуючи життям, не кидають поранених на полі бою у місті, яке називають фортецею оборони України.

Бахмут, ЗСУ

Українські воїни тримають оборону у Бахмуті.
Фото: Скріншот з відео

Щоб урятувати поранених товаришів, українським бійцям буквально по коліно у багнюці доводиться проводити евакуацію. При цьому ворог не припиняє ні на хвилину обстрілювати Бахмут, який вже практично стертий з лиця землі.

Бахмут, ЗСУ

Українські воїни тримають оборону у Бахмуті.
Фото: Скріншот з відео

"По коліна в багнюці, набираючи повні берці води, майже бігом, в повній снарязі, під постійними обстрілами – так відбуваються евакуації поранених з поля бою на Бахмутському напрямі", розповідають у повідомленні батальйону.

 

Нагадаємо, український журналіст Юрій Бутусов показав відео із житлових кварталів Бахмута. Це місто на Донеччині зараз є найгарячішою точкою фронту.

Раніше повідомляли, що захисники України влаштували для "вагнерівців" у Бахмуті "зону смерті" на вільній від забудови смузі фронту. Фронтальний наступ окупантів значно сповільнився.

За даними міністра оборони України Олексія Резнікова, на Бахмутському напрямку щодня ворог втрачає близько 500 окупантів убитими та ще майже тисячу пораненими.

Також, загарбники розпочали примусову депортацію мирного населення із захопленої ними східної частини міста Бахмут Донецької області.

Людей виводять колонами по 3-10 людей, дозволяють взяти мінімум речей. Подальша доля людей невідома.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: