fbpx
Сьогодні
11:39 11 Бер 2023

Через нещодавній ракетний обстріл країни у чотирьох областях мережеві обмеження, – Укренерго

Фото: З відкритих джерел

В Україні станом на  ранок 11 березня діють мережеві обмеження на Житомирщині та в окремих регіонах Харківщини, Дніпропетровщини й Миколаївщини, триває відновлення енергетичної системи після 15 масованої ракетної атаки та 18 атаки дронами.

Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго".

У компанії розповіли, що складна ситуація досі залишається на Житомирщині, частина споживачів не отримують електропостачання. Там діють графіки погодинних відключень.

Також є мережеві обмеження через наслідки обстрілів в окремих районах Дніпропетровщини та Миколаївщини.

У компанії також додали, що у Харкові після аварійного ремонту частково повернули в роботу одну з теплових електростанцій та відновили роботу одного з об'єктів магістральних мереж НЕК "Укренерго".

Наразі критична інфраструктура міста повністю заживлена. Робота продовжується над можливістю повного відновлення електропостачання міста та області, наголосили енергетики.

Укренерго повідомляє, що рівень споживання у порівнянні з минулою суботою, 4 березня, знизився завдяки потеплінню.

Відтак, наявних в системі обсягів виробленої електроенергії достатньо для покриття потреб всіх споживачів.

"Мережеві обмеження, які зараз застосовані в регіонах, викликані виключно пошкодженням енергетичної інфраструктури через ворожі ракетні обстріли 9 березня", підкреслили у компанії.

Нагадаємо, що через російські обстріли української енергетичної інфраструктури у четвер, 9 березня, постраждали три теплоелектростанції ДТЕК Енерго.

Як писала Рубрика, 9 березня російсько-окупаційні війська завдали масованого ракетного удару по Україні, під вогнем опинилось 13 областей: відомо про пошкоджені об'єкти критичної інфраструктури, є загиблі та поранені.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: