fbpx
Сьогодні
12:52 09 Бер 2023

Укренерго: після ракетних атак в Україні достатньо електрики для потреб всередині країни, проблема у доставці

Загалом в Україні після ворожих атак 9 березня відсутній дефіцит електроенергії, проте російські загарбники пошкодили мережу, якою світло доставляють до регіонів.

Про це розповів голова Укренерго Володимир Кудрицький в етері телемаратону.

Очільник компанії наголосив, що своїми атаками ворог не досяг своїх головних цілей. Оскільки енергетична система не зазнала колапсу і не "загасла".

Водночас на сьогодні в багатьох областях є пошкодження об'єктів енергетичної інфраструктури.

"Є пошкодження як ТЕС, так і підстанцій Укренерго, через що в окремих областях є обмеження енергопостачання", підкреслив Кудрицький.

Зі слів головного енергетика країни, Укренерго вже працює над відновленням живлення всіх регіонів.

Кудрицький зауважив, що остаточна оцінка завданої шкоди від російської атаки ще триває. Через це поки незрозуміло остаточно, скільки часу потрібно на відновлення енергосистеми.

"Більш точні терміни скажемо в середині чи наприкінці дня (четверга – ред.)", – уточнив він.

Попри атаки на енергогенеруючі об'єкти, Кудрицький зазначив, що "немає проблеми покрити споживання в країні, є проблема з тим, що пошкоджена магістральна мережа, якою її доставляють до того чи іншого регіону"

Нагадаємо, що за оновленою інформацією, на Київщині та Дніпропетровщині були скасовані екстрені відключення світла, які застосували під час ракетної атаки рф.

Проте досі знеструмлена частина Одещини та окремі райони Києва.

Як писала Рубрика, 9 березня російсько-окупаційні війська завдали масованого ракетного удару по Україні, під вогнем опинилось 13 областей: відомо про пошкоджені об'єкти критичної інфраструктури, є загиблі та поранені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: