fbpx
Сьогодні
10:00 08 Бер 2023

Після невдалого штурму Вугледару командування рф на роздоріжжі: продовжувати захоплювати місто чи вести бої в районі Бахмута та Кремінної

Фото: UNIAN

Після невдалого штурму Вугледару російське командування вимушене розриватися між новою спробою захопити місто та боями в районі Бахмута та Кремінної.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 8 березня.

Британські розвідники звертають увагу, що 4 березня було оприлюднено відео візиту міністра оборони Сергія Шойгу на тимчасово окуповані території України. Є ймовірність того, що це частково стало відповіддю на нещодавні кадри власника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина. Саме він відвідував своїх найманців на передовій.

Єдиним російським командиром, який потрапив на відео із Сергієм Шойгу виявився генерал-полковник Рустам Мурадов. Він відповідає за Вугледарський напрямок на Донеччині, де за останні три місяці провалилися кілька російських штурмів.

"Донедавна російське командування, ймовірно, розглядало прорив у Вугледарі як ключовий спосіб досягти оперативно значущого успіху. Російські планувальники, ймовірно, зіткнулися з дилемою: спробувати наступний штурм Вугледара чи підтримувати інтенсивні бої далі на північ поблизу Бахмута та Кремінної", вважають в розвідці Британії.

"Вагнер" перебуває у гучній суперечці з російським Міністерством оборони, і Шойгу, ймовірно, чутливий до порівняння з Пригожиним, підкреслює Міноборони Британії.

Напередодні британська розвідка повідомляла, що українська оборона Бахмута продовжує виснажувати сили українських оборонців та російських загарбників.

Західна розвідка оцінює втрати росії загиблими і пораненими в боях за місто Бахмут в останні місяці в 20-30 тисяч найманців приватної військової компанії "Вагнера".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: