fbpx
Сьогодні
15:54 07 Бер 2023

Уперше в Україні винесли вирок військовому комісару за "мобілізацію" в Криму

В Україні вперше винесли вирок військовому комісару з окупованого росіянами Криму за примус мешканців півострова служити у збройних силах рф. Костянтин Качаров заочно отримав 11 років позбавлення волі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на прокуратуру Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, джерело "Української правди" у правоохоронних органах.

"За публічного обвинувачення прокуратури автономії до 11 років позбавлення волі заочно засуджено окупаційного військового комісара з Криму. Його визнано винним у порушенні законів та звичаїв війни, що полягає у примушуванні цивільного населення окупованого півострова служити в збройних силах ворога (за ч. 1 ст. 438 КК України). Це перший вирок в Україні за такий злочин", пояснили у прокуратурі.

Засуджений, громадянин російської федерації, у 2018 році обійняв посаду "військового комісара Сімферопольського району та міста Алушти Республіки Крим".

Прокуратура не називає імені, але, за даними УП, мова йде про Костянтина Качарова.

Звинувачуваний здійснював реалізацію політики рф та її окупаційної адміністрації, спрямованої на проведення незаконних призовних кампаній населення півострова до російських збройних сил.

Реалізуючи незаконні "укази" вищого керівництва росії, цей чоловік розробляв плани та організовував проведення 5 призовних кампаній кримчан у відповідних районах окупованого півострова.

Прокуратура АРК нагадує, що з 2015 року країна-агресорка регулярно проводить призовні кампанії та залучає жителів півострова Крим до служби в армії рф. Після повномасштабного вторгнення в Україну росіяни почали також незаконну мобілізацію кримчан.

На цей момент повідомили про підозри у вчиненні аналогічних воєнних злочинів ще 10 військовим комісарам різних районів окупованого Криму. На розгляді в судах перебувають 3 звинувачувальні акти.

Прокуратура АРК спільно з неурядовими організаціями інформувала прокурора Міжнародного кримінального суду з цього приводу.

У інформаційних повідомленнях містяться докази вчинення вищим військово-політичним керівництвом рф воєнних злочинів у контексті незаконного призову та пропаганди служби в російській армії, зокрема, і серед дітей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: