fbpx
Сьогодні
13:37 26 Лют 2023

Повернувши український прапор у Крим, ми відновимо мир, - Зеленський у День спротиву окупації півострова

English version here

26 лютого, в день спротиву російській окупації півострова Крим президент України Володимир Зеленський заявив, що український прапор "повернеться у кожен куточок країни".

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Глави держави.

Він також нагадав, що саме з Криму 9 років назад почалась військова агресія РФ.

"9 років тому російська агресія почалася з Криму. Повернувши Крим, ми відновимо мир. Це наша земля. Наші люди. Наша історія. Ми повернемо український прапор у кожен куточок України", – написав Зеленський.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак також заявив, що Україна обов'язково поверне півострів.

"У День спротиву окупації АР Крим та міста Севастополя хочу сказати, що ми обов'язково повернемо та повернемось", – пише він.

Довідка

Російська окупація Кримського півострова — це триваюча військова окупація та протиправне захоплення російською федерацією території України: Автономної Республіки Крим і Севастополя.

А також поширення на цих територіях військово-політичних, адміністративних, економічних й соціальних порядків. Окупація Криму стала частиною російської збройної агресії проти України.

16 березня 2014 року відбувся "референдум про статус Криму", на якому за офіційними даними 96,77 % жителів АРК та міста Севастополь проголосували за возз'єднання відповідних територій з Російською Федерацією.

17 березня Верховна Рада АРК проголосила незалежність Республіки Крим, а 18 березня у Георгіївській залі Московського Кремля Президент Російської Федерації Володимир Путін спільно з самопроголошеними Головою Ради Міністрів АРК Сергієм Аксьоновим, спікером Верховної Ради АРК Володимиром Костантиновим, та самопроголошеним "головою координаційної ради зі створення управління з забезпечення життєдіяльності Севастополя»" Олексієм Чалим підписали Договір про прийняття Республіки Крим до складу Російської Федерації.

21 березня Рада Федерації прийняла закон про ратифікацію Договору від 18 березня та закон про утворення нових суб'єктів федерації — Республіки Крим та міста федерального значення Севастополь, закріпивши анексію цих регіонів Російською Федерацією.

27 березня 2014 Генеральна Асамблея ООН підтримала територіальну цілісність України, визнавши Крим і Севастополь її невід'ємними частинами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: