fbpx
Сьогодні
Відео 22:58 06 Бер 2023

Зеленський відреагував на відео з розстрілом українського військового: "Ми знайдемо вбивць"

Фото: Скріншот з відео

Президент Володимир Зеленський відреагував на відео, у якому російські окупанти вбили українського полоненого через слова "Слава Україні!". Глава держави зазначив, що Україна знайде вбивць.

Про це він сказав у вечірньому відеозверненні, пише Рубрика.

"Сьогодні зʼявилося відео, як окупанти по-звірячому вбили воїна, який хоробро сказав їм у вічі: "Слава Україні!" Хочу, щоб ми всі разом, у єдності, відповіли на його слова: "Герою слава! Героям слава! Україні слава!" І ми знайдемо вбивць", — наголосив президент.

Зеленський зазначив:

"Ми змусимо окупанта відповісти за кожен постріл проти України та кожну підлість проти українців".

"Якщо зможемо юридично — значить юридично, зброєю — значить зброєю. Завдяки нашій єдності, завдяки нашій рішучості, завдяки тому, що ми цінуємо всю Україну і кожного українця, ми точно знаємо результат цієї війни", — додав він.

Глава держави підкреслив:

"В Україні завжди звучатиме: "Слава Україні!" І мільйони завжди відповідатимуть: "Героям слава!" Завжди буде саме так. Україна не забуде подвигу кожного і кожної, чиє життя навіки дало волю для України".

Довідка

  • 5 березня в мережі з'явилося жахливе відео розстрілу українського військового, який потрапив у полон до російських окупантів. В останні миті свого життя український полонений промовив "Слава Україні!", судячи з відео.
  • Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо відео, на якому російські загарбники розстрілюють беззбройного українського солдата відразу після його слів "Слава Україні!"
  • Український омбудсмен Дмитро Лубінець назвав "черговим воєнним злочином Росії" розстріл українського військового
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду розслідувати обставини розстрілу українського військовополоненого, про що стало відомо в понеділок.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: