fbpx
Сьогодні
12:41 05 Бер 2023

Рішення для перемоги: у столиці запустили проєкт зі збору пустих газових балонів - їх заправлять та передадуть ЗСУ

English version here

Фото: КМДА

У Києві запровадили проєкт зі збору використаних газових балонів у населення та передачу їх українським захисникам на фронт.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на заступника голови КМДА Петра Пантелеєв, передає Рубрика.

У чому проблема?

В реаліях війни, коли по всіх регіонах люди були без світла після ракетних атак рф, багато хто користувався газовими балонами для готування їжі. А використані балони викидав на сміття.

Це несе за собою негативний вплив на довкілля. Адже виробництво будь-якого металу – надзвичайно шкідливий для природи процес.

Яке рішення?

Проєкт дає можливість не викидати кожного разу балон у смітник і не віддавати на переробку, а використовувати його знову і знову.

"Комунальне підприємство "Київкомунсервіс" спільно з Волонтерським штабом Територіальної оборони Обухівщини запровадили спільний проєкт збору використаних туристичних газових балонів у населення.

Порожні балони повторно заправлятимуть та відправлятимуть на потреби Збройних Сил України", – зазначили в повідомленні.

За його словами, завдяки проєкту можна розв'язати важливі питання:

  • збір використаних газових балонів, що накопичились у населення,
  • їх повторне використання на фронті.

Як це працює?

"Місто вдячне волонтерам за таку ініціативу і забезпечення повторної заправки балонів. Зі свого боку, міське підприємство організувало логістику збору: використані порожні балони ми просимо мешканців викидати у помаранчеві контейнери для небезпечних відходів, в отвір для батарейок.

При цьому наполегливо просимо дотримуватись інструкції, що розміщена на самих балонах, яка стосується безпечної експлуатації та правильної утилізації. Зібране передаватимуть волонтерам", – повідомив Пантелеєв.

Він зазначив, що Київкомунсервіс уже маркував контейнери для небезпечних відходів та розмістив на них QR-код, за допомогою якого громадяни можуть повідомити про залишений у контейнері за певною адресою балон.

Окрім того, порожні газові балони можна:

  • привезти в офіс за адресою вул. Кудрявська, 23,
  • здати на виробничій базі підприємства – вул. Бакинська, 37-41,
  • викинути в контейнер для небезпечних відходів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: