fbpx
Сьогодні
12:54 05 Бер 2023

На Євро-2023 з легкої атлетики Україна виборола золоту та бронзову медалі у стрибках у висоту

Фото: AP

У стрибках у висоту на Євро-2023 з легкої атлетики у приміщенні Україна здобула "золото" та "бронзу", Ярослава Магучіх захистила титул чемпіонки.

Про це пише Суспільне.

Зазначають, що Україна відправилася на Євро у жіночих стрибках у висоту у максимальному складі з трьох спортсменок.

І усі змогли подолати кваліфікацію: проблеми на висоті 1.87 метра виникли у Ярослави Магучіх, проте вона змогла взяти з останньої спроби планку 1.91 м. А для Катерини Табашник це був перший у кар'єрі Євро в приміщенні.

У виданні розповіли, що збірна України з легкої атлетики виступила у другому для себе фіналі на чемпіонаті Європи в приміщенні у Стамбулі.

Одразу три українки – Ярослава Магучіх, Юлія Левченко та Катерина Табашник – виступили у жіночих стрибках у висоту, дві з них здобули медалі.

До фіналу за підсумками кваліфікації відібралися вісім стрибунок. Боротися з українками за медалі мали німкеня Крістіна Гонзель, румунка Даніела Станчу, сербка Ангеліна Топич, нідерландка Брітт Веерман, а також британка Морган Лейк.

Фінал у жіночих стрибках у висоту розпочався з висоти 1.80 м, яку взяли шість стрибунок. Лише Морган Лейк та Ярослава Магучіх починали виступи пізніше, причому українка перенесла свою планку аж на 1.91 м.

Висоту 1.96 метра змогли взяти лише Магучіх та нідерландка Веерман. Катерина Табашник здобула "бронзу" після того, як її не взяли Ангеліна Топич та Юлія Левченко.

А Левченко, яка її не подолала останньою, після невдалого стрибка підійшла до Табашник, щоб привітати.

Тож, Україна гарантувала собі дві медалі у стрибках у висоту.

Магучіх боролася з Веерман за "золото": у першій ж спробі взяла планку 1.98 метра. Нідерландка її не подолала, тож саме українка стала чемпіонкою змагань.

Магучіх після перемоги намагалася взяти висоту 2.03 метра – найкращий результат сезону у світі, проте її не взяла. Тож, українка стала чемпіонкою Європи з результатом 1.98 метра.

Стрибки у висоту (жінки): фінал

  • Ярослава Магучіх (Україна) 1.98 м
  • Брітт Веерман (Нідерланди) 1.96 м
  • Катерина Табашник (Україна) 1.94 м
  • Ангеліна Топич (Сербія) 1.94 м
  • Юлія Левченко (Україна) 1.94 м
Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: