fbpx
Сьогодні
20:38 01 Бер 2023

"Укрзалізниця" отримала заключні 15 нових інклюзивних пасажирських вагонів

"Укрзалізниця" отримала заключні 15 нових інклюзивних пасажирських вагонів, які замовляли у 2021 році.

Про це повідомляє Рубрика.

Ці вагони призначені для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі. Вони побудовані Крюківським вагонобудівним заводом. У кожному такому вагоні передбачено інклюзивну вбиральню та одне безбар'єрне купе, вхід до них є ширшим для проїзду на кріслі колісному.

Передбачено також спеціальні спальні дивани зі зміною кута нахилу і фіксацією тіла, є місце для інвалідного візка та ремені для його закріплення, пульт з регулюванням освітлення, кнопкою виклику провідника, пристроєм гучномовного зв'язку з провідником.

Нові вагони для пасажирів з інвалідністю регулярно курсуватимуть у складах поїздів з Києва на Кишинів, Хелм, Перемишль, Харків, Запоріжжя, Кривий Ріг, Херсон, Одесу, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, а також в складі поїздів за маршрутами Одеса – Львів, Дніпро – Трускавець, Харків – Трускавець, Харків – Одеса, Харків – Івано-Франківськ, Харків – Хелм та Запоріжжя – Перемишль.

Довідка

ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» побудував та поставив «Укрзалізниці» 51 купейний вагон, 12 спальних вагонів, 20 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі, а також 17 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі.

Також «Укрзалізниця» придбає 30 нових плацкартних вагонів через систему Prozzoro. Відповідний тендер уже оголосили.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: