fbpx
Сьогодні
12:14 28 Лют 2023

360 ворожих агентів викрили за рік правоохоронці СБУ

Від початку повномасштабного вторгнення СБУ викрила або затримала 360 ворожих агентів.

Про це повідомив голова Служби безпеки України генерал-майор Василь Малюк в інтерв'ю виданню The Independent, пише Рубрика.

За його словами, викорінення російської агентури стало основним напрямком роботи спецслужб.

"СБУ викрила або затримала 360 ворожих агентів. Цілі варіюються від відомих фігур, таких як віктор медведчук, прокремлівський український політик і особистий друг президента путіна, до звичайних громадян, які збирають інформацію про розташування українських сил", – йдеться в повідомленні.

Малюк також зауважив, що кремль тривалий час насичував Україну агентами.

"Десятиліттями росія насичувала нашу країну своїми агентами в державних органах, в церквах, у військово-промисловому комплексі", – зазначив він.

За словами голови СБУ, на тлі безпрецедентного розмаїття атак з боку росії, Службу безпеки України довелося "повністю реорганізувати", щоб протистояти цій загрозі.

"Співробітники (СБУ – ред.) буквально живуть на лінії фронту", – розповів він в інтерв'ю The Independent.

Малюк упевнений, що, незважаючи на атаки на різних фронтах, як фізичних, так і цифрових, Україна переможе.

"Я, як і будь-який українець, не маю жодних ілюзій щодо путіна та його мотивів у цій війні. Тому мій меседж (йому) простий: ти ніколи не переможеш та не знищиш нас".

Очільник СБУ наголосив, що Україна бореться не тільки за своє майбутнє, але й за безпечне існування всього цивілізованого світу.

Довідка

У 2020 році СБУ зафіксувала 800 кібератак, у 2021 році – близько двох тисяч, після повномасштабного вторгнення рф в Україну їх зафіксували понад 4 500.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: