fbpx
Сьогодні
13:57 22 Лют 2023

У столиці спіймали проросійського блогера, який переховувався в монастирі УПЦ МП

Фото: Телеграм / СБУ

Силовики Служби безпеки України затримали у столиці ще одного прокремлівського пропагандиста, який публічно виправдовував напад росії на українські території.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Телеграм СБУ.

Повідомляють у відомстві, що у Києві затримали блогера-колаборанта. Він переховувався від правосуддя в монастирі УПЦ (МП).

СБУ інформує, що поплічником окупантів є засновник так званого "Руського клубу", який займався підготовкою замовних публікацій для підсанкційних інформагентств росії.

Серед них – "Русская народная линия" і "Одна родина".

У своїх колонках колаборант називав "закономірним" захоплення Криму і частини східних регіонів України, а також популяризував терористичні організації "Л/ДНР".

У серпні 2022 року йому заочно повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Але зловмисник вдався до втечі і намагався переховуватись від правосуддя на території Свято-Благовіщенського чоловічого монастиря УПЦ МП.

Утім, співробітники СБУ розшукали його та затримали.

За даними слідства, провокаційні матеріали і публічні виступи ворожого блогера активно використовували російські спецслужби для проведення інформаційних диверсій проти України.

"За кожну "порцію" деструктивного контенту зрадник отримував від агресора грошову винагороду. На цей час суд обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", наголосили у повідомленні.

На цей момент, триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: