fbpx
Сьогодні
22:47 26 Лют 2023

Човен з мігрантами потонув біля узбережжя Італії: десятки людей загинули

Сьогодні, 26 лютого, під час шторму поблизу узбережжя південної італійської провінції Калабрія потонув човен, на якому перебували мігранти. Внаслідок події загинули щонайменше 58 людей.

Як пише Рубрика, про це повідомляє BBC.

"Щонайменше 58 мігрантів, у тому числі немовля, загинули, і ще десятки вижили після того, як їхній перевантажений човен затонув у бурхливому морі на півдні Італії", — пише видання.

Зазначається, що судно розвалилося під час спроби пришвартуватися зі 150 людьми на борту поблизу прибережного міста Кротоне в регіоні Калабрія на крайньому півдні континентальної Італії.

За даними BBC, судно затонуло після того, як воно розбилося об скелі в негоду. У відповідь на подію італійська влада організувала масштабну пошуково-рятувальну операцію на суші та на морі.

Представниця місцевого уряду Мануела Курра повідомила інформаційному агентству Reuters, що судно залишило турецьке прибережне місто Ізмір три чи чотири дні тому.

За словами італійських офіційних осіб, на борту перебували переважно вихідці з Афганістану, Пакистану, Сомалі та Ірану, а президент Серджіо Маттарелла сказав, що багато хто з них рятувався втечею з "дуже тяжких умов".

Врятувати вдалося 80 людей, пише BBC. Митна поліція повідомила, що одного із вцілілих заарештували за звинуваченням у торгівлі мігрантами.

Прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні висловила "глибоку скорботу" щодо інциденту, поклавши провину за загибель на торговців людьми.

"Негуманно обмінювати життя чоловіків, жінок і дітей на ціну "квитка", який вони заплатили в помилковій перспективі безпечної подорожі", — зазначила вона у своїй заяві.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: