fbpx
Сьогодні
14:51 23 Лют 2023

Кінорежисер Леві передасть свій гонорар від прокату фільмів на допомогу українцям через Фундацію Зеленської

Фото: tanka_v/Depositphotos

Французький режисер і письменник Бернар-Анрі Леві передає свій гонорар на допомогу українцям через Фундацію Олени Зеленської.

Про це пише Рубрика.

Бернар-Анрі Леві, французький філософ, письменник і кінорежисер, перераховує свої гонорари від показів двох документальних фільмів про Україну на підтримку постраждалих від війни українців через Фундацію Олени Зеленської.

Зібрані кошти будуть спрямовані на реконструкцію центральної міської лікарні міста Ізюм.

Цього року Леві побував у гарячих точках на передовій в Україні та зняв два документальні фільми:

  • "Чому Україна?", який вийшов 2 червня 2022 року,
  • "Слава Україні", прем'єра якого відбулася в Парижі 6 лютого 2023 року.

Фільм вийде в прокат 22 лютого 2023 року у Франції, а потім і в США.

Прем'єру відвідали понад 500 французьких громадських діячів.

Вони мали змогу зустрітися з героями фільму:

  • українським захисником "Азовсталі" Іллею Самойленком,
  • дружиною командира полку "Азов" Дениса Прокопенка Катериною Прокопенко.

Музику до фільму та саундтрек "Ми ніколи не будемо такими як раніше" написав Святослав Вакарчук.

Фільм "Слава Україні" був знятий під час чотирьох поїздок Леві в Україну після повномасштабного вторгнення. Він присвячений хоробрості українців і слугує доказом злочинності "русского мира".

Будучи свідком неприйнятних військових злочинів, скоєних російськими військами, і жахливої гуманітарної ситуації в країні, режисер спрямовує свої доходи від двох фільмів через Фундацію на підтримку людей в Україні.

"Особиста прихильність першої леді Олени Зеленської до роботи і відданість їй є глибокою та рішучою, – каже Бернар-Анрі Леві.

"100% її дій – це адресна допомога, і це саме те, що сьогодні потрібно. Зброя – це тільки частина того, що потрібно. Але також потрібна цілеспрямована гуманітарна допомога. Для мене велика честь допомагати Фундації та першій леді в їхній місії.

Відразу після звільнення Ізюма я відвідав лікарню, яку Фундація має намір відновити. У цій сфері немає нічого благороднішого та актуальнішого, ніж ця ініціатива.

Я сподіваюся, що мій фільм "Слава Україні", навіть скромно, пролунає як заклик до країн-союзників продовжувати підтримувати Україну, робити більше і рятувати життя", підкреслив письменник.

За словами директора фундації Ніни Горбачової, пожертви будуть спрямовані на реконструкцію Ізюмської центральної міської лікарні. Це найбільший та найважливіший медичний заклад Харківської області.

"Гуманітарна ситуація в Україні під час зими ускладнюється. Через постійні обстріли, відключення світла та пошкодження інфраструктури тисячі українців на деокупованих територіях живуть на межі гуманітарної катастрофи.

Вони потребують нашої термінової підтримки. Я щаслива, що наша груднева презентація в Парижі змінила сприйняття з "відбудови після перемоги України" на "відбудову зараз", наголосила вона.

"Ми висловлюємо глибоку вдячність Бернару-Анрі Леві та всім партнерам, які простягають руку допомоги", – сказала Горбачова.

Довідка

До повномасштабного вторгнення Ізюмська центральна міська лікарня, на яку Фундація збирає кошти, обслуговувала майже 150 тисяч громадян. Тут працювало близько 550 спеціалістів.

Зараз значна частина лікарні зруйнована. Вона працює на 10% потужності. Але це єдина лікарня в радіусі 120 км, тому потребує якнайшвидшої відбудови.

За час окупації знищено чотири операційні блоки, томограф, реанімацію, пошкоджено шахту ліфта. У всіх приміщеннях вибиті вікна, на стінах – сліди осколкових влучень.

Попри руйнування, лікарі продовжують рятувати життя та здоров'я пацієнтів. Крім хронічних і сезонних захворювань, що посилюються через нестачу тепла і світла, люди отримують і складні травми від "пелюсткових" мін.

Зараз одним із пріоритетів Фундації є допомога людям у найбільш постраждалих від війни регіонах України. Тому Фундація продовжує комунікувати та залучати до проєктів міжнародних партнерів.

Фундація Олени Зеленської – це гуманітарна ініціатива першої леді України, спрямована на залучення іноземних інвестицій для відновлення та покращення життя людей в Україні завдяки підтримці партнерів та фондів із країн-союзників. Фундація, заснована Оленою Зеленською минулого літа 2022 року, збирає кошти на конкретні медичні, освітні та гуманітарні проєкти.

Бернар-Анрі Леві – французький філософ, кінорежисер, інтелектуал, автор понад 45 книг. Він їздив в Україну незліченну кількість разів після Революції Гідності в 2014 році, відвідував Україну від початку повномасштабного російського вторгнення та постійно був солідарним з українцями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: