fbpx
Сьогодні
08:55 25 Лют 2023

Рішення для перемоги: 8 мільйонів гривень на дрони для розвідників зібрали завдяки "Артемсолі"

Фото: United24

Уже зібрали вісім мільйонів гривень на дрони-камікадзе для українських розвідників завдяки ДП "Артемсіль" та випущеної спеціальній партії солі.

Про це у Телеграмі повідомила платформа UNITED24, передає Рубрика.

У чому проблема?

Після повномасштабного вторгення росії на територію України наявність дронів для українських військових стала просто необхідним для проведення військових дій.

Проте противник їх виявляє і збиває. На жаль, дрони є ефективним, але розхідним матеріалом. Тому нашим бійцям потрібно їх дуже багато.

ДП "Артемсіль" до війни було найбільшим виробником кухонної солі в Центральній і Східній Європі.

Через російські обстріли в шахтах міста Соледар припинили видобуток солі у квітні 2022 року, і це сталося вперше з часів Другої світової війни.

Цехи підприємства "Артемсіль" згоріли, обладнання було знищене, будівлі зруйновані. А понад 2500 людей, чиє життя було нерозривно пов'язане з містом на Донеччині, залишили свій дім. Частину запасів солі вдалося вивезти.

Яке рішення?

До річниці повномасштабного вторгнення ДП "Артемсіль" та фандрейзингова платформа UNITED24 випустили спеціальну партію солі – "Міць. Українська кам'яна", видобутої в Соледарі.

Мета цієї акції – підтримати Головне управління розвідки Міністерства оборони України у сформуванні флотилії дронів-камікадзе.

"Уже вісім мільйонів гривень зібрали на дрони-камікадзе для українських розвідників завдяки "Артемсолі". Дякуємо кожному за вашу Міць! Дякуємо, що підтримуєте українських захисників та захисниць. 465 гривень з кожної пачки "Міць. Українська кам'яна" – це ваш внесок у флотилію дронів", наголосили у повідомленні.

Фото: UNITED24

Як це працює?

Ця сіль "Міць. Українська кам'яна" розфасована у пачки по 200 грамів. Всього партія складається зі 100 000 пачок, адже вдалося знайти 20 тонн солі, видобутої у шахтах Соледара.

Вартість однієї пачки солі 500 грн, з цієї суми 465 грн з кожної – направляють на формування флотилії дронів-камікадзе.

Тобто направляють увесь прибуток з кожної пачки, тому що один дрон коштує $700.

Сіль у спеціальній упаковці "Міць. Українська кам'яна" доступна у магазинах мережі "Сільпо" та онлайн на ROZETKA.

Довідка

Платформа United24 — глобальна ініціатива з підтримки України, запущена 5 травня 2022 року українською владою під час російсько-української війни, фандрайзингова платформа.

Станом на 7 грудня 2022 року вдалося зібрати понад $237 млн донатів зі 110 країн.

Як повідомляла Рубрика, міністерство цифрової трансформації, Генштаб ЗСУ та платформа UNITED24 збирають "Армію дронів" для українських військових.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: