fbpx
Сьогодні
16:50 24 Лют 2023

Швеція надає Україні десять танків Leopard 2 та системи ППО: IRIS-T і не тільки

Фото: Getty Images

Системи протиповітряної оборони IRIS-T та Hawk Україна отримає від Швеції в рамках нового пакету військової допомоги. Також Швеція хоче поставити Україні десять танків Leopard 2.

Як повідомляє Рубрика з посиланням на SVT та  Spiegel Online, про це заявив прем'єр Швеції Ульф Крістерссон на спільній пресконференції з міністром оборони Полом Йонсоном.

"Україні потрібні системи протиповітряної оборони, для України абсолютно важливо, щоб Росія не отримала панування у повітрі. Це можливість, яку ми маємо забезпечити у довгостроковій перспективі", – додав Йонсон.

Голова уряду також розповів, що його країна включить до пакету не лише ППО, а й танки Leopard.

 У Стокгольмі хочуть надати Україні загалом десять танків Type 2A6 і 2A5 Leopard для оснащення двох танкових батальйонів.

Шведський уряд спочатку не підтверджував цю інформацію сьогодні вранці, проте удень в Міноборони заявили про оголошення пакета "нової підтримки" для української армії.

Повідомляється, що танки Leopard, які у Швеції називають Stridsvagn, їх можуть використати в першу чергу як доповнення до комплекту танків, які Німеччина зараз збирає для України. Берлін пообіцяв поставити 14 моделей Type 2A6 зі складів Бундесверу для батальйону, який має бути оснащений 31 танком Leopard 2.

При цьому міністр оборони наголосив, що такі постачання є насамперед сигналом для України, що Швеція продовжує підтримку, надаючи новий пакет допомоги.

Довідка

Також Швеція підтримала створення коаліції щодо постачання винищувачів в Україні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: