fbpx
Сьогодні
19:10 24 Лют 2023

Рішення для перемоги: за підтримки айтівців в Україні створили фабрику з виробництва дронів-камікадзе

Фото: Ілюстративне

Фабрику з виробництва дронів-камікадзе для українського війська запустили благодійна організація Хвиля'91 та Нацгвардія. Проєкт підтримали українські айтівці: група ІТ-компаній Netpeak Group та агентство інтернет-маркетингу Netpeak передали 2 млн грн.

Як пише Рубрика, про це повідомляє медіа ШоТам.

У чому проблема?

Як зазначив CEO агентства інтернет-маркетингу Netpeak Дмитро Скляр, дрони – це одноразова бойова сила, і ресурс, який необхідно постійно відновлювати.

Яке рішення?

Тому закрити цю потребу може лише безперебійне та системне виробництво.

Зазначається, що кошти від айтівців спрямували на спеціальний проєкт благодійної організації Хвиля'91 – фабрику з виробництва дронів. У межах цієї ініціативи Хвиля'91 та Нацгвардія створюють FPV-дрони, які мають кращу вантажопідйомність, аніж цивільні аналоги.

"Ми хотіли б, щоб Україна перемогла не лише завдяки підтримці цивілізованого світу, а й за рахунок технологій, інновацій та власних розробок. Україна не має такої кількості ресурсів у вигляді нафти, газу та корисних копалин. У нас немає 140 млн населення, готового виконати злочинний та терористичний наказ. Зате ми маємо кмітливість, одних з найкращих інженерів світу і розробників сучасного софту. І ми повинні перемогти в цій війні за рахунок інновацій. Тому ми вирішили підтримати технологічний та ефективний проєкт розробки українських FPV-дронів», – зазначає засновник групи компаній Netpeak Group Артем Бородатюк.

створили фабрику з виробництва дронів-камікадзе

Завдяки інвестиціям Netpeak Group, Хвиля'91 змогла масштабувати розробку та виробництво БПЛА, що дало можливість ефективніше допомагати військовим. За словами засновника організації Олександра Яковенка, нині війна переходить з конвенційної у високотехнологічну, а тому в армії зростає потреба в інноваціях.

"Ми запустили фабрику, де разом з військовими розробляємо й виготовляємо дрони-камікадзе. Наші моделі пройшли тестування, ба більше – вони вже використовуються на фронті. Оскільки пріоритетом благодійного фонду є ефективність, окрім виробництва дронів, ми ще навчаємо управляти ними у школі БПЛА. Пройшовши двотижневий курс, військові успішно застосовують їх у боротьбі з ворогом", – пояснює Олександр Яковенко.

"Ініціатива Хвиля'91 з дронами є сучасною, інноваційною та ефективною. Вірю, що це має наблизити нашу перемогу над країною-терористом", – додає Дмитро Скляр.

Як це працює?

Аби підтримати проєкт із виробництва дронів-камікадзе, достатньо задонатити будь-яку суму за цим посиланням.

Крім того, ви можете зробити внесок на підтримку проєкту Хвиля'91, переказавши кошти на Монобанк (5375 4114 2328 8633⁣⁣), ПриватБанк (5169 3351 0111 9473⁣⁣) або на банку.

Довідка

Netpeak Group – група ІТ-компаній з фокусом на performance-маркетингу та створенні власних SaaS-платформ, мобільних додатків і нових проєктів у сфері digital.

Нагадаємо, компанія Tonti Laguna, яка є частиною Netpeak Group, запустила перший український ASO-сервіс — Asolytics. З його допомогою можна збільшити видимість мобільних додатків у магазинах та збільшити кількість завантажень.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: