fbpx
Сьогодні
22:13 21 Лют 2023

Глава МВФ запевнила у твердій підтримці України

Фото: Офіс Президента

Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва високо оцінила стійкість української економіки в умовах повномасштабного російського вторгнення та запевнила у твердій підтримці України з боку Фонду в подальшому.

Про це йдеться в офіційній заяві глави МВФ за результатами візиту до Києва, оприлюдненій у вівторок.

"Під час зустрічей (у Києві – ред.) я підтвердила непохитну відданість МВФ надалі підтримувати Україну", – зауважила глава Фонду.

Вона також зазначила, що МВФ інтенсивно взаємодіє з українською владою в рамках Моніторингової програми за участі Ради директорів. Це, за її словами, "забезпечує міцну основу для макроекономічної політики та сприяє подальшій каталізації донорської підтримки".

У цьому контексті Георгієва зазначила, що нинішня програма підтвердила високі результати, що відкриває шлях для обговорення наступних кроків для повноцінного фінансування України з боку МВФ.

"Міжнародне співтовариство продовжить відігравати життєво важливу роль у підтримці України, включно з наданням допомоги для задоволення великих фінансових потреб у 2023 році, а також надалі", – зазначила глава Фонду.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: