fbpx
Сьогодні
20:43 19 Лют 2023

У Німеччині невідомі розмалювали потсдамський "Кремль" російським прапором і Z-символами

Фото: DPA

Цього тижня невідомі розмалювали російським триколором і символом Z, що символізує підтримку агресії рф, вежу старої будівлі парламенту в німецькому Потсдамі, який неформально називають "Кремлем".

Про це повідомляє Bild, пише Рубрика.

Стверджується, що російський прапор виднівся на даху старої будівлі щонайменше з другої половини четверга. У суботу ЗМІ помітили, що там є також намальований триколор і літери Z на цегляній кладці.

У Західному управлінні поліції Німеччини повідомили, що розслідують звинувачення у незаконному проникненні та пошкодженні майна. Власника будівлі зобов'язали прибрати символіку.

Як нагадує Bild, улітку 2022 року над напівзруйнованою будівлею вже майорів російський прапор. За даними поліції, на місці, де до 2013 року засідав парламент землі Потсдам, часто відбуваються акти вандалізму.

За часів Німецької демократичної республіки в будівлі розташовувалося окружне та районне керівництво Соціалістичної єдиної партії, через що її прозвали "Кремлем".

В агресивній війні росії проти України літера Z стала символом підтримки російської влади та армії. На федеральному рівні в Німеччині цей символ не заборонений, але окремі німецькі землі ухвалили таке рішення після початку вторгнення 24 лютого.

Довідка

Минулого листопада на вхідних дверях Свято-Олексіївського храму-пам'ятника Руської Слави в Лейпциґу невідомі нанесли ґрафіті у формі літери Z, яка позначає підтримку війни росії проти України.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: