fbpx
Сьогодні
13:59 18 Лют 2023

У ЗСУ розповіли про дещо зменшення темпу наступу військ рф біля Вугледара на Донеччині

Російська армія у порівнянні з минулим тижнем дещо збавила темп у своїх діях біля донецького Вугледара. Інколи загарбники кидають на штурми вояк, але без броні і техніки.

Про це пише Рубрика, посилаючись на спікера об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковника Олексія Дмитрашківського в ефірі телемарафону.

"На сьогодні ворог дещо збавив свої оберти (біля Вугледара – ред.) і, певно, не має того потенціалу, аби проводити великі штурмові дії", повідомив речник.

Дмитрашківський розповів, що за сьогоднішню ніч ворог спромігся лише на дві штурмові дії, хоча, як каже військовий, "й штурмовими діями це назвати важко".

"Вони наступали підрозділом мотострілецьким – це відділення без техніки та підтримки броні, що є такими "суїцидальними діями". Певно, їх просто відправляють на ці штурми, аби тільки "не сиділи на місці", наголосив спікер об'єднаного прес-центру.

Також, з його слів, на цьому напрямку активність "вагнерівців" суттєво знизилась, водночас іде активний обстріл населених пунктів.

Нагадаємо, раніше Сили оборони в коментарі Politico розповіли, що українські військові під Вугледаром розбили вщент елітну бригаду морської піхоти рф.

Додамо, після чого на тлі значних втрат ворога стало відомо про те, що він змінює свою тактику в напрямку Вугледара Донецької області.

Як писала Рубрика, минулої доби на Донеччині, Луганщині та Харківщині українським Збройним силам вдалося відбити атаки противника в районах 20 населених пунктів та вдарити у відповідь по 8 районам зосередження живої сили противника.

Нагадаємо, з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку майже 142 300 вояк, лише за минулу добу понад 1000 загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: