fbpx
Сьогодні
12:56 14 Лют 2023

Рамштайн-9: перед засіданням Резніков зустрівся з Главою Пентагону та міністром оборони Нідерландів

Фото: Рубрика

У Брюсселі перед засіданням Контактної групи з питань оборони України Міністр оборони Олексій Резніков зустрівся з американським та нідерландським колегами Ллойдом Остіном і Кайсою Оллонгрен.

Про це повідомляє Міноборони України.

Резніков зазначив, що на зустрічі з Остіном він подякував очільнику Пентагону "за лідерство, яке дозволило об'єднати 50 країн-учасниць Контактної групи у форматі "Рамштайн" та залучити безпрецедентну допомогу усього вільного світу".

Очільник українського відомства висловив сподівання, що разом із партнерами домовиться про "збільшення спроможностей Сил оборони України".

Міністерці обороні Нідерландів український міністр подякував за її особисту підтримку. А також нагадав, що загальна вартість військової допомоги, яку надала нідерландська сторона, становить близько мільярда євро.

Як писала Рубрика, Україна офіційно звернулась до Нідерландів із проханням надати винищувачі F-16. Очільниця Міноборони країни, коментуючи цей запит у вівторок, заявила, що такі дискусії воліє вести у закритому форматі.

Як повідомляла Рубрика, 14 лютого у Брюсселі проходить засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-9").

Міністр оборони України Олексій Резніков, який відбув напередодні до Брюсселя, зазначив, що головними питаннями порядку денного є:

  • захист українського неба, в тому числі – через залучення авіаційної платформи;
  • розбудова "танкової коаліції";
  • формування запасу міцності щодо боєприпасів;
  • тренінгові програми для українських воїнів;
  • стабільність підтримки – логістика, обслуговування, ремонт, практична реалізація "Військового шенгену".
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: