fbpx
Сьогодні
11:49 14 Лют 2023

Українські військові вже тренуються на переданих від Канади Leopard 2, - Ананд

Фото: Spiegel

Українські військовослужбовці вже навчаються на чотирьох бойових танках Leopard 2A4 у Польщі, які Канада обіцяла передати Україні.

Про це інформує кореспондент ЄП з Брюсселя.

Цю інформацію повідомила журналістам перед міністерською зустріччю НАТО міністерка оборони Канади Аніта Ананд.

"Ми вже як країна оголосили про передання чотирьох Leopard 2 Польщі. І це вже сталось. Ці танки в Польщі, і ми наразі навчаємо українських військових користуватися цими танками", підкреслила очільниця канадського відомства.

"Маю величезну приємність оголосити, що за дуже короткий період після оголошення про надання танків, попри географічну відстань, Канада надіслала танки, вони вже "на землі", й 25 військових збройних сил Канади в Польщі навчають українських військових на танках Leopard 2A4", додала Ананд.

Нагадаємо, що наприкінці січня міністерка оборони Канади Аніта Ананд оголосила про передання Україні чотирьох танків Leopard 2.

Сталося це через день після того, як уряд Німеччини офіційно повідомив про рішення передати ЗСУ основні бойові танки Leopard-2, та дозволити реекспорт іншим країнам, які також хочуть зробити це.

Довідка

Міністр оборони України Олексій Резніков та Глава Пентагону Ллойд Остін також прибули на засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". 

Нагадаємо, що засідання у форматі "Рамштайн" відбувається сьогодні, 14 лютого, у Брюсселі. 

Як писала Рубрика, напередодні "Рамштайну" у Міноборони США розповіли про деталі переговорів Резнікова та Остіна.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: