fbpx
Сьогодні
20:46 12 Лют 2023

13 лютого у столиці та ще трьох областях не вимикатимуть світло, - ДТЕК

13 лютого в Києві, Київській, Одеській та Дніпропетровській областях не будуть відключати світло, компанія "Укренерго" не надавала обмежень споживання електроенергії на понеділок.

Про це повідомили у ДТЕК, пише Рубрика.

Там зазначили, що в разі перевантаження мереж можуть бути обмеження згідно зі стабілізаційними графіками.

Очільник Рівненської ОВА Віталій Коваль додав, що в понеділок не вимикатимуть і на Рівненщині.

А втім, виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук 12 лютого повідомив, що, крім балансових відключень, тобто обмежень генерації, є мережеві обмеження, через які в низці областей можуть бути вимкнення світла.

"У нас залишається багато точок, сильно постраждалих унаслідок обстрілів і які ще не відремонтовані повністю, наприклад Одеса, Київщина Харківщина, Запоріжжя", — сказав він.

Компанія "Укренерго" зранку 12 лютого повідомляла, що з початком робочого тижня й характерним для нього зростанням споживання, обмеження можуть повернутись.

Довідка

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомляв, що 10 лютого в шести областях є влучання в об'єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури. Зокрема, пошкоджено чотири теплоелектростанції ДТЕК. Попередньо, двоє працівників станцій зазнали поранень, їм надали медичну допомогу. Проте цю статистику Галущенко озвучував ще до атаки дронів у ніч проти 11 лютого.

Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило, що через ракетний обстріл Рівненська та Південноукраїнська АЕС зменшили вироблення електрики, а на Хмельницькій АЕС зупинили роботу одного з реакторів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: