fbpx
Сьогодні
15:52 11 Лют 2023

Без умов і з урахуванням реалій: на росії знову заговорили про бажання перемовин з Україною

Російська федерація вчергове заявила про готовність до перемовин з Україною "на основі тієї реальності, яка існує", звинувачуючи знову США, які нібито керують Києвом.

Теми дипломатії торкнувся заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Вершинін в інтерв'ю одному з головних пропагандистських телеканалів.

При цьому в російському міністерстві озвучили один з улюблених фейків Кремля про буцімто вплив на Україну Сполучених Штатів Америки.

Чиновник також відповів ствердно, що, мовляв, Москва не має нічого проти діалогу.

"Класика каже, що будь-які воєнні дії закінчуються переговорами, і ми, природно, вже говорили, що ми до таких переговорів будемо готові", – сказав співробітник міністерства.

При цьому передбачливо замінив термін "війна" на "військові дії".

Вершинін додав, що Кремль розглядає тільки переговори "без попередніх умов, на основі тієї реальності, яка існує, з урахуванням тих цілей, які ми озвучили публічно".

Представник російської влади чомусь стверджує, що рішення про дипломатичне врегулювання нібито може ухвалити не українська сторона, а Вашингтон і Брюссель.

Російський дипломат звинуватив Київ у тому, що нібито саме він "перервав" переговорний процес, таким чином намагаючись виставити росію мало не "невинною жертвою".

Рішення про нові раунди дипломатичного врегулювання, запевняє заступник глави МЗС РФ, можуть ухвалити США та Євросоюз. При цьому американський глава Джо Байден повинен "проявить обачність і мудрість".

Довідка

Нещодавно речниця ради федерації Валентина Матвієнко заявила, що Москва готова до переговорів "без попередніх умов, які нам намагаються виставляти".

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов зазначив, що позиція росії щодо діалогу змінилася. "[Росіяни] беруть цілий пул переговорників, ведуть величезну роботу з певними групами, щоб вони розпочали переговори", – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: