fbpx
Сьогодні
10:14 08 Лют 2023

Віцеканцлер Німеччини сподівається, що обіцяні ФРН поставки танків допоможуть Україні відбити наступ рф

Захиститися від очікуваної нової хвилі російського наступу допоможуть обіцяні Німеччиною подальші поставки танків.

На це сподівається міністр економіки Німеччини, віцеканцлер Роберт Габек, повідомляє Tagesschau.

"Існує велика кількість танків, які надаються для того, щоб відбити російський весняний наступ", – заявив віцеканцлер у Вашингтоні.

Як писала Рубрика, Федеральне міністерство економіки раніше схвалило експорт в Україну до 178 основних бойових танків Leopard 1A5.

"Скільки основних бойових танків Leopard 1A5 буде фактично поставлено в Україну, залежить від необхідних ремонтних робіт", наголосили у повідомленні.

Минулого тижня федеральний уряд вже дав загальну згоду на експорт.

Нагадаємо, що Нідерланди, Данія та Німеччина домовилися про співпрацю для того, щоби передати Україні близько сотні танків Leopard 1 з промислових складів у Німеччині.

Як інформувала Рубрика, міністр оборони ФРН Борис Пісторіус під час неоголошеного візиту в Україну, 7 лютого, заявив про плани передати ЗСУ наступні типи танків, зокрема, Leopard 2A4.

Глава Бундесверу написав у Твіттері, що поспілкувався сьогодні з Президентом України Володимиром Зеленським та своїм колегою Олексієм Резніковим й іншими офіційними особами. Міністр також зустрівся з військовими.

Під час візиту було оголошено про те, що Німеччина надасть ще п'ять САУ Gepard, керовані ракети, п'ять спеціальних броньованих машин Dachs і стільки ж мостоукладальних танків Biber.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: