fbpx
Сьогодні
09:43 04 Лют 2023

Абрамс, Челленджери, та Леопарди: Резніков повідомив про активний розвиток "танкова коаліція"

Створення "танкової коаліції" на підтримку України розвивається активно: українським Збройним силам надійде значна кількість сучасних західних танків.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Твіттер міністра оборони Олексія Резнікова.

"Офіційно: "танкова коаліція" за Україну народилася і активно розвивається. Незабаром ми з радістю будемо вітати Леопарди, Челленджери та Абрамс на українській землі. Їх дуже багато", – написав очільник міністерства оборони.

Він також виклав світлину рукостискання з польським колегою Маріушем Блащаком.

Напередодні Резніков разом із Блащаком провели зустріч в онлайн-форматі з профільними міністрами країн "танкової коаліції".

"Танкова коаліція" з основними танками країн НАТО нам потрібна для контрнаступу. Тобто ми будем використовувати їх як "сталевий кулак" для того, щоб пробивати їх лінію оборони тоді, коли ці корпуси будуть готові. Наш Генеральний штаб прийме рішення, в якому саме місці це робити", – сказав міністр.

Окрім цього, очільник українського відомства зокрема зазначив, що для стримування можливого нового російського наступу на півдні та сході ЗСУ задіють наявні ресурси. У першу чергу – 155-мм артилерію та інші засоби ураження.

"Тому ми сьогодні кажемо, що пріоритетом на полі бою залишається 155-мм артилерія та снаряди до неї", – підкреслив глава Міноборони України.

Як писала Рубрика, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що в першій хвилі постачання Збройні сили України отримають від 120 до 140 одиниць танків сучасних західних моделей – Leopard 2, Challenger 2, M1 Abrams.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: