fbpx
Сьогодні
08:32 04 Лют 2023

Генштаб: війська рф, зазнаючи великих втрат, намагаються наступати на 4 напрямках фронту

Фото: Getty Images

Минулої доби російська армія намагалася вести наступ на чотирьох напрямках, а українські Збройні сили відбили атаки загарбників в районах 9 населених пунктів на Донбасі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генштабу ЗСУ.

Успіхи української армії

У військовому командуванні повідомили, що за минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах населених пунктів:

  • Греківка, Невське, Кремінна і Діброва Луганської області,
  • Верхньокам'янське, Красна Гора, Парасковіївка, Бахмут і Іванівське Донецької області.

Окрім того, військові зазначили, що авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 8 ударів по районах зосередження окупантів.

Знищено 4 БпЛА противника типу "Орлан-10".

А ракетники та артилеристи уразили:

  • пункт управління,
  • 2 райони зосередження живої сили противника,
  • 1 важку вогнеметну систему "Cолнцепьок".

Атаки російських загарбників

У Генштабі наголосили, що "противник продовжує наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, зазнає великих втрат".

Протягом минулої доби противник завдав 20 авіаційних та 3 ракетних удари, зокрема, по цивільній інфраструктурі Харківської та Миколаївської областей, є жертви серед цивільного населення. Здійснив понад 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ситуація на напрямках фронту

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках без змін, наступальних угруповань противника не виявлено. Водночас обстрілів зазнали райони населених пунктів Сеньківка, Тимоновичі і Янжулівка Чернігівської області; Вільна Слобода – Сумської та Ветеринарне, Глибоке, Огірцеве, Зелене, Нескучне, Гатище і Вовчанськ на Харківщині.
  • На Куп'янському напрямку ворог здійснив обстріли з танків, мінометів та артилерії в районах населених пунктів Новомлинськ, Дворічна, Западне, Голубівка, Куп'янськ і Кислівка Харківської області та Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині.
  • На Лиманському напрямку обстріляно Терни і Торське Донецької області та Макіївка, Червонопопівка і Діброва – Луганської.
  • На Бахмутському напрямку вогневого ураження зазнали Спірне, Веселе, Білогорівка, Роздолівка, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Нью-Йорк та Дружба.
  • На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Тоненьке, Водяне, Новомихайлівка, Георгіївка та Мар'їнка.
  • На Новопавлівському напрямку танкових, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали Пречистівка, Велика Новосілка, Нескучне, Богоявленка та Вугледар Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках постраждали райони 24 населених пунктів, зокрема, Новопіль і Времівка на Донеччині; Ольгівське, Малинівка, Гуляйпільське, Новоданилівка, Мала Токмачка Запорізької області та Качкарівка, Республіканець, Козацьке і Херсон.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: