fbpx
Сьогодні
19:24 31 Січ 2023

Учні 4 та 9 класів складати ДПА не будуть, – Шкарлет

В Україні цього року, як і минулого, офіційно скасували проведення державної підсумкової атестації для учнів 4-х та 9-х класів.

Міністерство юстиції провело державну реєстрацію наказу про скасування ДПА і повернуло документ МОН, повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в ефірі всеукраїнського телемарафону 31 січня.

"Отже, 4 та 9 класи складати ДПА не будуть", – повідомив глава МОН.

Для учнів випускних 11-х класів державна підсумкова атестація також буде скасована, додав він. Наразі МОН очікує ухвалення Верховною Радою законопроєкту 8228-1, яким офіційно скасовується ДПА та запроваджується альтернатива зовнішньому незалежному оцінюванню – національний мультипредметний тест.

Також відповідний документ затверджує проведення вступних випробувань у форматі НМТ.

Довідка

Цього року для вступу до університету випускники, як і минулоріч, складатимуть мультипредметний тест з трьох предметів. У 2023 формат тестування доопрацювали, надавши абітурієнтам вибір – який з предметів складати третім. До слова, Історію України зробили необов'язковим предметом.

При цьому дисципліна на вибір вважатиметься "універсальною", адже з будь-яким набором предметів на НМТ випускник може подавати документи до будь-якого вузу на будь-яку спеціальність.

Крім того, організатори тестування дещо змінили технічну характеристику НМТ та формат оцінювання. Останнє викликало чимало невдоволення серед експертів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: