fbpx
Сьогодні
19:58 27 Січ 2023

До списку Світової спадщини ЮНЕСКО планують включити історичний центр Чернігова

English version here

Історичний центр Чернігова планують внести до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Про це розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Про це Олександр Ткаченко сказав в етері телемарафону, інформує Рубрика.

"У черзі в нас розгляд інших міст, але це потребуватиме часу, тому що це підготовка досьє, робота з експертами, тими, хто опрацьовує його, робота з ЮНЕСКО. Кілька історичних центрів наших міст у нас зараз, так би мовити, на олівці. Очевидно, що це ті, які мають відому у світі історичну спадщину. Принаймні це можна сказати про Чернігів", — зазначив Ткаченко.

Начальник управління культури і туризму Чернігівської міськради Олександр Шевчук підтвердив це "Суспільному". Він сказав, що наразі не розголошують, які саме об'єкти історичного центру Чернігова можуть бути подані до внесення у список Світової спадщини ЮНЕСКО.

"Наразі тривають зміни номінації, на яку ми будемо подаватися. Вже практично сформована робоча група, а згодом ми розпочнемо підготовку подачі всіх необхідних документів. Для нас процедура подання документів буде у пришвидшеному темпі. Попередньо, ми хотіли б вкластися в один рік", — каже Шевчук.

Довідка

25 січня Агентство ООН з питань культури ЮНЕСКО внесло історичний центр Одеси до списку Всесвітньої спадщини. Його визначили таким, що перебуває під загрозою.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: