fbpx
Сьогодні
20:07 24 Лис 2022

У Комітеті всесвітньої спадщини ЮНЕСКО росія більше не головуватиме

У Комітеті всесвітньої спадщини Організації Об'єднаних Націй із питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) росія надалі не головуватиме, але залишається його членом.

Про це розповіла перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

Вона зауважила:"Продовжуємо звільняти ЮНЕСКО від російської окупації. Отримали чудову новину з Парижу про те, що росія більше не головуватиме у Комітеті всесвітньої спадщини Організації. І хоча держава-терорист продовжує залишатися членом Комітету, проте її роль зведена до мінімуму".

За словами Джапарової, це був тривалий процес, за яким стояла кропітка робота українських дипломатів, Міністерства культури та інформаційної політики України й Олександра Ткаченка.

Чергова 45-та сесія Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО мала відбутися влітку 2022 року в Казані. Проте Україна разом із численними партнерами серед держав-членів ЮНЕСКО порушила питання про недопущення проведення сесії на території держави-агресора.

Також Україна активно наполягала на необхідності позбавити росію головування в Комітеті.

Джапарова нагадала, що під час першого в історії виступу президента України перед членами Виконавчої ради ЮНЕСКО Володимир Зеленський висловив чітку позицію: терористам не місце в Комітеті всесвітньої спадщини.

"Разом ми виграли черговий дипломатичний поєдинок. Виграли цей, виграємо і наступні. Вдячні всім партнерам за солідарність з Україною для #StopRussianAggression", – сказав Зеленський.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: